Kosmos Klikker in de Klas

Kosmos Klikker is een serious game die leerlingen helpt letters, klanken en vooral de koppelingen daartussen goed te leren. Lettervloeiendheid staat hierbij centraal. De verbindingen moeten zo sterk zijn, dat ze de stap naar vloeiend lezen mogelijk maken. Kosmos Klikker is ontwikkeld voor:

Ook kinderen met dyslexie blijken goed te profiteren van het spelen van deze game.

Speciaal voor groep 2 heeft RID krachtige wetenschappelijke inzichten vertaald naar een uniek startprogramma: KlankKr8. In 3 tot 4 weken beleef je met je leerlingen een geweldig interactief avontuur op het digibord opgevolgd door afwisselende verwerkingsopdrachten. De kinderen maken op speelse wijze kennis met letters en klanken. Na het KlankKr8-startprogramma kunnen de leerlingen doelgericht verder oefenen met de Kosmos Klikker op school app. 

 

Vernieuwend

In de serious game Kosmos Klikker leert een kind grondig de klank-tekenkoppelingen. Het kind krijgt uitleg over klanken en wordt vooral veel blootgesteld aan de koppelingen tussen letters en klanken met als gevolg dat de hersenen hier gevoelig voor worden. Om het leereffect te versterken gebruikt Kosmos Klikker tevens geavanceerde technieken om kenmerken van klanken visueel te maken. Zo zien kinderen bij de aanbieding van klanken animaties van de uitspraak (de mondbewegingen) en hebben letters een aura passend bij het type klank. Bij de /g/ is bijvoorbeeld een sterke trilling te zien, bij de /v/ een lichte trilling, bij de /f/ een luchtstroom zonder trilling en bij de /p/ een plof.

Kosmos KLIKKER OP SCHOOL

Adaptief

De inhoud van het spel past zich voortdurend aan aan de specifieke moeilijkheden die de leerling ervaart.

INZICHTELIJK

Via de Melkweg, een online portal voor docenten, zijn de prestaties en knelpunten van kinderen inzichtelijk.

AANTREKKELIJK

Leerlingen ervaren Kosmos Klikker als game en zijn hierdoor gemotiveerd om te spelen.

ZELFSTANDIG

Leerlingen worden door een pratende astronaut door het spel geleid en spelen dus volledig zelfstandig.

BEWEZEN

Kosmos Klikker is het resultaat van tien jaar onderzoek naar letters leren lezen en de inzet van games hierbij.

OP SCHOOL & THUIS

Leerlingen kunnen het spel ook thuis verder spelen vanuit het schoolaccount.

LICENTIES & DOWNLOADS

Op dit moment zijn wij bezig met de voorbereiding van een nieuw KlankKr8-aanbod (incl. Kosmos Klikker) voor komend schooljaar. Hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk licenties aan te vragen. Uiterlijk eind mei vind je alle informatie op deze website.

SCHOOL

Aanvragen voor school

Wil jij de leerlingen op jouw school op een leuke manier een goede leesbasis geven? Scholen kunnen direct licenties aanvragen op Superkr8.nl

Downloaden voor school

Wil je de app Kosmos Klikker installeren op een tablet op school? 

Heb jij interesse om Kosmos Klikker in te zetten?

Laten we de mogelijkheden bespreken

Heb je een vraag of wil je de mogelijkheden bespreken? Laat je naam en e-mailadres achter, dan nemen wij contact met je op. Moeten wij met iemand anders contact opnemen van jouw school? Dat kan ook; laat een naam, telefoonnummer en/of e-mailadres achter, dan gaan we er achteraan. Wil je direct licenties aanvragen? Dat kan op de website van Superkr8.
Word je liever door ons gebeld? Laat dan je telefoonnummer achter.